Estetisk plastkirurgi – Veien til toppen!

plastkirurgi

Ettersom mennesket har utviklet seg, er det veldig mye som har endret seg. Før i tiden var vi mennesker nomader som vandret i ørkenen på jakt etter vann, mat og et sted å sove. Vi levde korte liv dominert av trangen til å overleve, trangen til å reprodusere, trangen til å ikke dø ut.

Dette er en mentalitet som heldigvis tilhører fortiden, men det er utvilsomt en mentalitet og ideer som er en del av vår historie og som har satt sine spor i oss. Etter hvert som vi har utviklet oss, så har vi klart å kvitte oss med seriøse problemer som ofte førte til nød, sult og død.

Dette er selvfølgelig en enormt positiv utvikling for mennesket, men det betyr ikke at alt i dag er fryd og gammen. Det eneste det betyr er at vårt hovedfokus har blitt flyttet over til det å øke egen livskvalitet i stedet for å sørge for at vi og våre barn fremdeles er i livet etter at den halvtomme havresekken er brukt opp.

Hvordan øker du egen livskvalitet når du nærmest er garantert å leve til å bli gammel og grå? Dette er et godt spørsmål medet svar som utvilsomt varierer fra person til person, men for mange av oss så er muligheten til å endre på eget utseendet en spennende tanke som kan føre til nye og uante muligheter.

Hva er estetisk plastkirurgi?

Plastkirurgi er for mange et ord med negativt fortegn. Det er nok neppe uvanlig at brystene til Pamela Andersson er noe av det aller første som hopper fram i hjernen når vi tenker på implantater og skjønnhetsoperasjoner, men det er også ingen tvil om at plastisk kirurgi har tatt enorme steg i løpet av de siste 20 til 30 årene.

estetisk plastkirurgi på menn

Plastisk kirurgi har eksistert helt siden 1960-tallet, noe som betyr at det er uunngåelig at bransjen har gått igjennom flere forskjellige epoker. Ja, til å begynne med så dreide plastisk kirurgi i all hovedsak om det å kunne tilby rike kvinner større bryster. Dette var en vei til rikdom for kirurger, men heldigvis har realiteten endret seg.

Brystforstørrelser tilbys selvfølgelig av enhver plastisk kirurg den dag i dag, men det er ikke lenger det eneste (eller det dominerende) tilbudet for de som er interessert i å endre litt på eget utseendet. Plastisk kirurgi er i dag utvilsomt like appellerende for menn som for kvinner.

Nå i dag kan du nemlig få “fikset” litt på det aller meste. En skjev nese, stor mage, et bryst som er litt mindre enn det andre, eller øyelokk dominert av litt for mye fett; alt kan endres av profesjonelle folk som vet hva de gjør.

Er estetisk plastkirurgi noe for meg?

Dette er ikke bare et vanlig spørsmål for de som vurderer plastisk kirurgi som fettsuging, det er helt essensielt. Estetisk plastkirurgi er i dag mye lettere, billigere, raskere og mindre smertefullt enn det noen sinne har vært før, men det er ikke noe man skal begi seg ut på med mindre man er helt sikker på at det er noe man faktisk ønsker. Det kan som regel ikke reverseres.

Mange stiller spørsmålstegn ved plastisk kirurgi, men la meg presentere deg med følgende scenario: la oss si at du har gått på treningsstudio i flere år samtidig som du har fulgt alle dietter du kan komme på. Du har en bra kropp, men magen blir du bare ikke kvitt. Du har lagt ned masse arbeid, men er enda ikke fornøyd.

estetisk plastkirurgi trender

Denne magen kan nå endres ved hjelp av kirurgi. Er det feil av en person med et sterkt og spesifikt ønske å gjennomføre dette nå når det endelig er blitt teknologisk og medisinsk mulig?

Mange personer vil ha mye å si angående dette spørsmålet. Debatten vil sannsynligvis rase, men slik vi ser det så er det du som bestemmer over din kropp. Hvorfor skal du ta til takke med en kropp du bare er sånn passe fornøyd med i et liv som du tross alt bare får leve en gang?

Hva tilbys innenfor plastisk kirurgi i dag?

Som nevnt tidligere, så har plastisk kirurgi endret seg stort siden de tidligste operasjonene fant sted. For å forstå dette, kan det være lurt å se litt på historien bak plastisk kirurgi. Det hele startet i 1961 med to kirurger som fant opp det originale implantatet laget av silikon. Ideen var her å bruke dette til å forstørre bryster, samt at det også kunne tilbys til personer med et medisinsk tilbud.

Som vi ser helt fra begynnelsen av med plastisk kirurgi, så har vi to forskjellige konsepter satt opp mot hverandre: skjønnhet og medisin. Kirurgiske operasjoner kan fungere for begge formål, men det er lite tvil om at fokuset på skjønnhet og velværet utviklet seg til å bli hoveddelen av filosofien bak plastisk kirurgi. Dette kan også kalles estetisk kirurgi.

estetisk plastkirurgi i ansiktet

Og det er dette begrepet som passer best på dagens tilbud innenfor plastisk kirurgi. Det er forholdsvis lite fokus på medisin (noe som er uvanlig for det som tross alt er å regne som et medisinsk felt), men sannheten er at vår moderne levesett har avlet fram nye felt som tidligere ikke eksisterte.

Vi har nå teknologien til å endre på egen kropp, så hvorfor skal vi være så redde for å bruke den? I dag kan du gå inn på et hvilket som helst legekontor som tilbyr plastisk kirurgi og helt trygt få endret litt eller mye på alt fra lepper, til bryster, til nese og utrolig mye mer til.

Hvor mye koster plastisk kirurgi?

Det er ingen hemmelighet at plastisk kirurgi er noe av det mest lukrative en lege (da spesielt kirurg) kan jobbe med, i hvert fall historisk sett. Dette går tilbake til at disse metodene ble oppfunnet og solgt til de rike. Dette er ikke lenger tilfellet.

Priser varierer veldig mye den dag i dag, men alle skal kunne finne en god tjeneste som de har råd til. Det faktum at tilbudet er så stort og bare vokser i samsvar med etterspørselen, gjør at du kan velge og vrake mellom tilbud.

Dette betyr likevel at du kan være sikker på din egen trygghet. Plastisk kirurgi sees i dag i et helt annet lys enn hva har vært tilfellet tidligere. Offentlige legekontorer vil nå kunne gi deg god informasjon.

Dersom du tenker på å gjennomføre en plastisk operasjon, så har du aldri hatt bedre anledning til det enn hva du har nå. Tjenestene er sikre, effektive og resultatet er utrolig!