Hvorfor velge Mitsubishi varmepumpe

Mitsubishi varmepumpe

Mitsubishi er en av de tre store merkene og leverandørene blant varmepumper på det norske markedet. Dette japanske merket har spesialisert seg på dette markedet innen varmepumper og er spesialister på klimaet vi har her i Norge. Dette er en av grunnene til at Mitsubishi varmepumpe er førstevalget blant mange kjøpere.

De som velger å gå over til varmepumpe som ny varmekilde, og spesielt de som skal bytte ut gammel, velger å bytte fra et annet merke velger å bytte til Mitsubishi.

Vi har et til tider særdeles værhardt klima her i landet, og derfor er det uhyre viktig at varmepumpen fungerer effektivt og godt. Den skal til tider arbeide effektivt og kontinuerlig og kan beskrives som boligens arbeidshest.

Kulde, sterk vind, snø og regn skal være ytre påvirkninger som ikke reduserer varmepumpens effekt. I tillegg har man den ekstra bonusen ved å bruke varmepumpen til nedkjøling av boligen de dagene man er så heldig å ha det solfylt og varmt i Norge.

Mitsubishi leverer rimelige kvalitetsprodukter

I dag ønsker de aller fleste at de har varmepumpe da dette er blitt meget populært på grunn av alle fordelene varmepumpe gir.

Mitsubishi-Varmepumpe-Kirigamine-ZEN-35-SØLV

  • Økonomiske gevinst ved at månedlige utgifter til oppvarming kuttes betraktelig.
  • Fordelaktig for miljøet på flere måter.
  • Gir helsemessig gevinst ved å bedre innemiljø og inneklimaet.

Det finnes flere typer varmepumper og en av forskjellene er blant annet fra hvor de henter energien fra. I dagens marked tilbyr Mitsubishi varmepumpe som fungerer ved luft til luft og dette er den absolutt mest populære modellen. Mitsubishi er veldig konkurransedyktig i pris og ikke minst i kvalitet. Mitsubishi er en av de beste varmepumpene.

Statlig støttetilskudd

Selv om utgiften ved å få installert varmepumpe er relativt høye kan man søke om støttetilskuddet fra staten som heter Enova tilskuddet. Et av kravene til å kunne motta tilskuddet er at installasjonen gjøres av sertifisert fagfolk. Mitsubishi tilbyr i tillegg til selve varmepumpe og utsyr, selve monteringen og installasjonen av varmepumpen. Dette betyr at det er enda enklere å søke om Enova støtte, samt at alle garantier i ettertid er enkle å forholde seg til.

Man søker veldig enkelt om støtten fra Enova. Først installerer man varmepumpen og tar vare på kvitteringen eller fakturaen. Gå deretter inn på Enova sin hjemmeside og fyll ut søknaden samt legg ved kvitteringen eller fakturaen. Deretter får man støtten utbetalt. Man kan gå inn på siden i forkant å sjekke hva slags støtte man kan få.

Mitsubishi varmepumpe forbedre boligen

Loven gir oss en reklamasjonsrett på fem år hvis man er så uheldig at varmepumpen ikke fungerer slik den skal. Dette er en pengene-tilbake garanti hvis varmepumpen streiker innen fem år. Denne reklamasjonsretten gjelder ikke hvis man selv har forårsaket at varmepumpen ikke virker eller at man selv har installert uten kyndige fagfolk. Ved kjøp av Mitsubishi varmepumpe blir den installert av Mitsubishi og dette er en ekstra sikkerhet i tillegg til at man får markedets favoritt blant pumper.

Hvordan kan Mitsubishi varmepumpe forbedre boligen?

Innemiljøet vil fra dag en, bli merkbart bedre. Mitsubishi varmepumpe med luft til luft som energikilde vil rense og filtrere luften for støvpartikler. Dette er en meget effektiv måte å redusere symptomer ved allergi og astma. Luften filtreres også for pollen og dette gjør at inneklimaet oppleves som en lettelse å oppholde seg i under pollensesongen. Dette er den mest solgte varmepumpen og trekker flest kjøpere.

Mitsubishi-varmepumper

En av de aller største fordelene i tillegg til den jevne varmekilden varmepumpen gir i hjemmet er at man merker det på lommeboken. De økonomiske besparelsene vil som regel ligge på mellom 30 og opptil hele 70 prosent av tidligere utgifter. Hvor mye man sparer i måneden kommer mye an på selve boligen. Hvor godt isolert boligen er, og det månedlige forbruket vil selvsagt spille inn på hvor reduserte kostnadene blir.

Dette er også et miljøvennlig alternativ i forhold til olje, gass eller elektrisitet. For noen er det en helt klar fordel. Og så må man ikke glemme en av de store fordelene ved varmepumpe og det er dens egenskap til å kjøle ned boligen på varme dager.

Ulike modeller og typer

Det finnes en rekke ulike typer og varianter å velge mellom når man skal bestemme seg for hvilken varmepumpe man ønsker. Man har for eksempel luft til luft og vann til luft. Mitsubishi tilbyr aller flest modeller i luft til luft da dette er den de fleste velger. Faller valget på denne typen kan man velge mellom:

  • Gulvstående eller veggmontert.
  • Velge ulike effektfaktorer.
  • Størrelse og farge.

mitsubishi-varmepumpe-Ulike-modeller

En annen type varmepumpe er luft til vann som Mitsubishi også leverer. Ved kjøp av denne typen må man ha vannbåren varme. Denne varmepumpen koster mer ved kjøp, men er desto enda bedre når det kommer til energisparende. Dette betyr at med denne sparer man enda mer på de faste månedlige utgiftene.

Spare penger ved å installere selv?

Selve installasjonen er egentlig ikke vanskelig hvis man har en del erfaring med lignende. Problemet er blant annet at det faktisk er ulovlig. Dette er en av grunnene til at skal man søke om Enova tilskuddet som er statlig, så er kravet at varmepumpen er montert av kyndige fagfolk.

Spare penger ved å installere selv

Man vil også få problemer med eventuelle reklamasjoner, og i tillegg til at man kan komme til å miste rett på erstatning med tanke på brann eller annen skade på huset forårsaket av varmepumpen.

Man har derimot anledning og anbefales å gjøre enkelt vedlikehold på varmepumpen selv. En av tingene man kan gjøre selv er blant annet avriming. Videre anbefaler Mitsubishi at man åpner lommeboken ørlite ekstra og investerer i service fra Mitsubishi annen hvert år. Dette vil forlenge levetiden og vil opprettholde den gode kvaliteten i mange år.

Har man blitt vant til varmepumpe så er det nok svært få som ønsker å leve uten. For veldig mange er dette noe huset eller leiligheten må ha, uansett årstid. Dette er en investering som betaler seg ned av seg selv. Mitsubishi er en av de beste varmepumpene.