Mange produkter som La Roche-Posay vil ligge under juletreet i år

Ukene etter høstferien frem til ungene skal kle seg ut for å gå på knask eller knep, starter butikkene med kampanjene for årets julehandel. Det er ikke noe nytt at julekalendere og andre gaveideer pryder reklamene, men intensiteten har de siste årene økt for måneden oktober og november.

De fleste ville nok gjettet at desember er den store tiden for julehandel, men i realiteten er tiden frem til BF (black Friday), perioden hvor det virkelig skjer. Om det er produkter fra La Roche Posay eller Apple, så lønner det seg å følge med fra slutten av oktober hvis det er noe spesielt man har i tankene.

Hvorfor ikke vente til desember?

Svaret på hvorfor en kanskje burde kjøpe julegavene før desember består egentlig av flere deler.

  • Butikkenes varelagre fylles i oktober og november
  • Det er ofte bedre tilbud i løpet av november
  • Det avhenger litt av hva slags type produkter en tenker å kjøpe

I år vil også covid-19 og utfordringene varehandelen gjennomgår på grunn av den verdensomspennende pandemien spille en viktig rolle for alles julehandel. På grunn av snart to år med nedstengte landegrenser og reduksjon og mindre kapasitet av flere typer produksjoner, så vil vi alle merke dette direkte ved handelen.

  • Manglende råvareproduksjon og vanskelig å produsere ferdige produkter
  • Stort etterslep av varer som transporteres over hele kloden
  • Manglende ledd i verdens transportsystemer

Hvordan merker du og jeg dette?

Først og fremst så vil nok alle merke at både varer, produkter og tjenester kan bli en god del dyrere enn tidligere antatt. En vil måtte betale en god del mer for hudpleieproduktene en vanligvis bruker fra blant annet La Roche Posay, Chanel og andre lignende merker.

La Roche-Posay anto aging

Hudpleiesalonger bruker for eksempel ofte kvalitetsprodukter fra det franske merket La Roche Posay. Behandlingene vil kunne komme til å koste mer og man får kanskje ikke brukt det merket man foretrekker da det kan bli mangelvare på enkelte produkter.

Slike hudpleieprodukter samt gavekort til behandlinger, er ofte høyt skattede julegaver. Hvis man vet om noen som virkelig ønsker seg slike produkter til jul så lønner det seg derfor å sikre seg disse produktene tidlig.

Lurt å være tidlig ut

Det er som beskrevet tidligere flere gode grunner til å være tidlig ute med julehandelen, og spesielt i år. Fordelene er mange. I desember reduseres lagrene og de aller fleste butikkene får ikke fylt varelagrene før utpå nyåret. Er det tomt for en vare på lager så blir det nok tomt til jul.

Så skal man også tenke på hvor deilig det faktisk vil være og være helt ferdig i begynnelsen av desember. Da kan resten av adventstiden benyttes til å kose seg i førjulstiden. Det er også veldig mange kampanjer i hele november og spesielt i nettbutikkene og i de større kjedene man finner på sentrene. Da er det lett å skaffe seg akkurat de rette produktene til en god pris.

Det hele topper seg med black Friday og cyber Monday, helt i slutten av november. De aller beste kuppene gjøres da.

Ønskelistene kan være preget av pandemien

Folk har sittet på hjemmekontor og hatt hjemmeskole i halvannet år. Sosial omgang har vært sterkt redusert og mange har levd store deler av dagene på sosiale medier.

Dette har resultert i at mange har blitt kritisk til eget selvbilde, har studert seg selv og andre og ønsker å ta bedre vare på seg selv. Det å unne seg selv det lille ekstra står nok høyt oppe på listen hos folk i disse dager.

la-roche-posay-dry-skin-care-set

Merker som La Roche Posay som tilbyr kvalitetsprodukter til mennesker med alle typer hud, merker godt en økt etterspørsel. Folk har sittet mye inne og har brukt mye tid på å google hva som hjelper mot ditt og datt.

De fleste er nå villig til å betale det lille ekstra det kanskje koster med kvalitet. Med all den nye ervervede kunnskapen en har fått via google så vet de fleste også hvilket La Roche Posay produkt de ønsker seg til jul.

Alt av elektronikk er også populært som julegaver

Her kommer man inn i et dilemma som omhandler det at en har kanskje ønsket seg noe i lengre tid, men varelagrene har vært magre. På grunn av problemene med produksjonen er det mange som har ventet på helt spesifikke produkter. Man anbefales å følge nøye med og være klar til å kjøpe hvis det er noe spesielt en leter etter.

Mobiltelefoner, spillkonsoller og andre typer elektronikk har lidd svært mye under manglende produksjon av spesifikke deler og komponenter. Det vil nok ikke bli en magisk dag i desember hvor alt plutselig blir tilgjengelig.

Prisene vil også gå opp og særlig på grunn av stor etterspørsel og manglende evne til å levere fra butikkenes side. Derfor rådes man til å få ønskelistene klare og starte tidlig hvis man skal legge så mange av de ønskene på listen som man kan under treet i år.