10 helsefordeler ved te

Te

Drikking av te kan bringe mange helsefordeler for deg. I denne artikkelen kan du lese om hvordan te kan gi deg fordeler andre drikker, som for eksempel kaffe, ikke kan gi deg. Te er rett og slett en generelt sunn drikke, og denne drikken kan nytes både kald og oppvarmet.

1. Te inneholder antioksidanter

Antioksidanter er kanskje for folk flest kjent for å forhindre rust. Og på mange måter forhindrer disse også rust i kroppen vår. Antioksidanter hjelper oss mennesker å holde oss unge og friske, og de jager blant annet skader fra for eksempel forurensning ut av kroppene våre.

Er du på utkikk etter en ekstra stor dose med antioksidanter, så er hvit te det beste valget. Det er fordi denne formen for te går gjennom minst prosesser før sluttbrukeren drikker den. Dette innebærer at hvit te holder på flere av de gode antioksidantene som din kropp kan nyte av.

Te er sundt

2. Te har mindre koffein enn kaffe

Det finnes former av te som ikke inneholder koffein i det hele tatt, men også former for te som kun inneholder 50% av den koffeinen som de fleste typer kaffe inneholder. Der du kanskje drikker kaffe nettopp på grunn av koffein, så trenger du ikke så mye koffein som kaffe inneholder.

Chicory te er et perfekt valg for deg som forsøker å bytte fra kaffe til te grunnet overforbruket av koffein. Det er fordi Chicory har en delvis lik smak med kaffe. Dessuten hjelper denne typen te med stress og mageproblemer. Som et pluss har Chicory te også en energiboost som kommer utenom koffeinen.

3. Te kan redusere risikoen for hjerteinfarkt og slag

Nylige studier har funnet at te reduserer risikoen for hjerteinfarkt og slag. Individer som drikker 1-3 kopper med te daglig vil redusere sjansen for hjerteinfarkt med 20% og sjansen for slag med 35%. Med 4 eller flere kopper daglig ble sjansen for hjerteinfarkt redusert med 32%.

4 eller flere kopper med f.eks Oolong te høres kanskje ut som litt for mye for deg, men du kan heller dra nytte av matcha te og kun drikke 1 kopp om dagen for den samme effekten. Det er fordi matcha te er mer konsentrert.

Oolong te er sundt for kroppen

4. Te kan hjelpe deg med vekttap

Selv om studiene på dette punktet er noe mindre konkluderende enn studiene rundt effekten på hjerteinfarkt og slag, så kan te muligens også bidra med vekttap. Det er derimot noe uklart hvor store mengder en må drikke og hvor ofte, men det skader ikke med denne ekstra potensielle bonusen!

5. Te kan styrke skjelettet

For å styrke skjelettet tyr folk flest i Vesten til melk, grunnet dens høye innhold av kalsium. I Sør-Asia finner vi en type te, nemlig Moringa, som inneholder enda mer kalsium enn melk. Dermed er denne typen te den perfekte te for å styrke ditt skjelettet.

Dessuten gir Moringa te deg også store mengder med jern, Vitamin A og D, så vel som andre former for næringsmidler som kan være med på å styrke ditt skjelett og din generelle helse.

6. Te holder smilet ditt flott

Te er en god drikk for å holde smilet ditt fint. Selv om kanskje det å kun drikke vann nok er best, så er det viktig å unne seg en god drikk innimellom, og her er te perfekt. Te ødelegger nemlig ikke emaljen som er et beskyttende lag utenpå tennene dine.

Dessuten er det verdt å merke seg at te heller ikke misfarger dine tenner slik for eksempel kaffe vil gjøre over tid. Sist men ikke minst – velger du te uten tilsatt smak, så er det her null sukker som potensielt kan ødelegge dine tenner.

7. Te kan styrke immunforsvaret

Te har en helt egen evne til å styrke ditt immunforsvar. I tillegg til de mange naturlige næringsstoffene nevnt tidligere, så styrker også te dine celler betraktelig, slik at de står sterkere stilt til kampen mot ugunstige virus, bakterier, og lignende.

Blant annet har te tradisjonelt sett blitt brukt i kampen mot bakterier, soppeangrep, og sårhet i kroppen generelt. Det har dessuten også vært en forebyggende kraft mot disse problemene.

8. Te kan hjelpe i kampen mot kreft

Studier knyttet til effekten av te i kampen mot kreft er fortsatt noe usikre, men det er mange studier som peker på en god effekt. Det skader tross alt ikke at te styrker immunforsvaret! Mens man venter på mer konkluderende studier, så kan en drikke te mens en venter på svarene – for drikken er tross alt bedre enn de fleste andre former for te.

Te og kreft

9. Te kan hjelpe med fordøyelsessystemet

Naturlige typer te, spesielt kamille te, har vist seg å være meget godt for fordøyelsessystemet. Om du sliter med mageproblemer til stadighet, så er kamille te den perfekte løsningen for deg. I tillegg kan ingefær te hjelpe til med å bekjempe følelser av kvalme i kroppen.

Om du drikker en kamille te med ingefær, så er du sikret de viktigste karakteristikkene nevnt ovenfor. Og det er ikke minst samlet i en enkelt te med en meget god smak!

10. Te er fri for kalorier

De fleste som ønsker å drikke sunt lander på vann da de fleste andre former for drikker enten har mange kalorier, eller simpelthen blir for kjedelige uten smakstilsetninger som inneholder kalorier. Te i sin naturlige form er dog både uten kalorier og kommer med en rekke spennende alternativer.

Vanligvis trenger du ikke smakstilsetninger engang, men om du absolutt skal ha noe, så er ingefær eller en kanelstang begge gode alternativer som ikke legger til all verdens med kalorier til denne sunne drikken. Blir du lei av bare vann, hvorfor ikke velge et kalorifritt alternativ som te?

Styrk din helse med te

Med alle disse helsefordelene ferskt i minnet, så er det liten tvil om at te kan være en perfekt drikke for deg. Er du hekta på kaffe eller andre drikker uten særlige helsefordeler, så fungerer ikke bare te som et velsmakende substitutt, men også en drikke som har mer enn nok av helsefordeler!