Fettsuging er et alternativ til kunstige implantater

Fettsuging

Ofte så er det vanskelig å se noe positivt i negative situasjoner, men det er som regel noe godt å hente ut selv om det er vanskelig å se med en gang. Man kan kanskje misunne dem som klarer å snu på ting slik at det kommer noe positivt ut av noe som opprinnelig var negativt. For de fleste er dette noe man må bevisst øve seg på å gjøre. Det er nesten som en livsstilsendring.

Mange har valgt å snu den negative situasjonen med nedstenging og hjemmekontor disse siste 12 månedene med å gjøre noe positivt for seg selv. Antallet personer som har valgt å få utført fettsuging i året som har gått er mye høyere enn tidligere år.

En gylden mulighet

Mens mange nordmenn så på koronaåret som en begrensning av hverdagen, var det flere som øynet en mulighet til noe som sto på ønskelisten. Fettsuging er et inngrep som går inn under kosmetiske inngrep og man kan dermed ikke få sykemelding for tiden etter operasjonen. Man blir ikke syk av selve operasjonen, men man trenger tid i etterkant til å komme seg og sørge for at man ikke overbelaster området.

liposuksjon med fettsuging

Siden man ikke får sykemelding og må bruke ferie eller ta seg fri uten lønn, så var det flere som tenkte at denne perioden med hjemmekontor var en gylden mulighet. Selve inngrepet fettsuging krever ikke overnatting på klinikken selv om man blir lagt i narkose.

Man kan dra hjem allerede etter noen timer, men ofte så må man endre livsstilen drastisk i ukene etter. På grunn av dette er det aller best å kunne være hjemme måneden etter inngrepet.

Det kan lønne seg å kombinere inngrep

For å oppnå best mulig resultat av fettsuging så bør man følge legens anvisninger til punkt å prikke. Mange velger også å kombinere fettsuging med et eller flere andre inngrep. Tanken er jo at når man først legger seg under kniven så kan man gjøre flere ting samtidig. Man får også rabatt på enkelte inngrep hvis det gjøres som et kombinasjonsinngrep. Estetisk plastkirurgi som ofte gjøres samtidig med fettsuging er blant andre:

  • Brazillian buttlift
  • Brystforstørring
  • Utfylling av hender, hals, kinn med mer

inngrep

Ved alle disse inngrepene nevnt over så brukes fettcellene som fjernes ved fettsuging for å fylle ut. Det er derfor det kalles et kombinasjonsinngrep i utgangspunktet. I stedet for å kvitte seg med det overflødige fettet som tas ut ved fettsuging så gjenbrukes det i kroppen på et annet sted.

Godt med hjemmekontor

Selv om man ikke er syk etter operasjoner som har med fettsuging å gjøre, så føler man ubehag i en lengre periode. Man er ofte sår og støl og ikke minst ukomfortabel da man som regel må bruke en form for kompresjonsdrakt i flere uker. Dusj og stell i ukene etter påvirkes også på grunn av drakten og sårhet, hevelser og blåmerker. Ikke like lett å gjøre seg raskt klar om morgenen for å dra på jobb. Da er hjemmekontor i pandemiens tidsalder perfekt.

Det kommer også med visse begrensninger etter fettsuging. Man skal for eksempel ikke belaste visse områder i en periode etter Brazillian buttlift. Man må la det går mer enn 4 uker før man sitter på rumpen eller ligger og sover på rygg eller sidene. Dette gjør at man kanskje sover dårligere når man også legger til at kompresjonsdrakten også brukes i flere uker også om natten.

Gjenbruk av eget fett etter fettsuging

De aller fleste ønsker seg et naturlig resultat og inngrep som medfører minst mulig risiko i årene etter et kosmetisk inngrep. Både ved Brazillian buttlift og brystforstørring, vil man med fordel ønske å bruke sitt eget fett etter en fettsuging. Man har 2 valg:

  • Kunstige implantater av silikon
  • Fettceller transplantert via fettsuging

eget fett etter fettsuging

Så godt som alle ønsker å kunne bruke egne fettceller hvis det er mulig, i stedet for kunstige implantater. Bruk av egne fettceller kommer med noen begrensninger. Ved brystforstørring vil det kun være mulig å gå opp en cup størrelse.

Ved bruk av eget fett så begrenser det noe på hvor mye en ønsker å tilføre i det ønskede området. Man må også regne med at ikke alle fettcellene overlever transplantasjonen. Noen ganger er det nødvendig å gå inn i etterkant å tilføre flere fettceller.

Kilde: