Tannbleking hjemme i forhold til bleking hos en tannlege

Tannbleking hjemme

Mange ønsker seg hvitere tenner av flere grunner. En grunn kan være at man røyker, og at tennene er blitt misfarget av røyk eller av annet som tennene blir utsatt for. Det er flere måter man kan løse dette på. Enten kan man finne produkter for hjemmebleking og gjøre det selv, eller man kan velge en løsning som tilbys av en tannlege. En tannlege kan også tilby bleking av tenner i form av tannbleking hjemme, men da i samarbeid med tannlegen slik at tannlegen kan hjelpe deg å vurdere hvordan tannbleking vil påvirke dine tenner.

Hva du velger er opp til deg. Men du bør være klare over hvilke ting du bør vurdere før du tar valget. I noen tilfeller kan det være at du burde gjøre dette i samhandling med en tannlege, men i andre tilfeller vet du allerede svaret på det tannlegen vil vurdere, og da kan en løsning med hjemmebleking være rimelig og effektivt.

Hjemmebleking er en fleksibel løsning

En stor fordel med hjemmebleking, er at det er en fleksibel løsning. Du behøver ikke gjøre annet enn å bestille produktene, så kan du utføre blekingen når du selv ønsker det. Du trenger ikke bestille time hos en tannlege og planlegge hvordan du skal få det til i forhold til jobb. Ønsker du å få hvite tenner med hjemmebleking, så kan du bestille produktene du trenger på nett, og så utføre blekingen i ditt eget hjem akkurat når det passer deg. Det er ingen du må koordinere med, og selv om du trenger flere behandlinger, kan du planlegge dette selv.

Faktorer som bør sjekkes i forkant av bleking

Det er noen ting som bør vurderes før du bestemmer deg for å bleke tennene dine. Her vil vi bare nevne noen ting, men du bør sjekke en komplett liste før du utfører hjemmebleking på egen hånd.

En faktor man bør tenke på er at tannstein kan forårsake at deler av tennene ikke blir bleket. Du kan da risikere å få tenner som er delvis bleket, men når du får fjernet tannstein på et tidspunkt, så vil ikke den delen av tennene som var dekket av tannstein være bleket. Det er enkelt å løse dette. Det kan være lurt å få fjernet tannstein før hjemmebleking.

Tannbleking hjemme

En annen faktor kan være hvis du har mange plomber i tennene. Plomber er ofte av et materiale som ikke påvirkes av blekingen. Da vil du oppleve at emaljen blir hvitere, mens plombene ikke blir det. Med mye plomber i tennene kan dette vise seg å se litt merkelig ut. Hvis du vet du har mye plomber i tennene, så kan det være greit å rådspørre seg litt med en tannlege før man foretar hjemmebleking.

En tredje faktor kan være at tynnslitt emalje kan forårsake at blekemiddelet kan være smertefullt å påføre. Måten man kan finne ut av det på, er om man har mye ising i tennene når man drikker eller spiser noe kaldt. I så fall kan det også være lurt å sjekke med en tannlege.

Tannbleking i samarbeid med tannlege

Hvis man velger å foreta tannbleking i samarbeid med en tannlege, så vil man kunne få vurdert disse tingene før man bestemmer seg. Tannlegen kan så gi råd om hvordan man bør forholde seg til eventuelle problemer man har som gjør at bleking av tennene kan ende opp med å være mislykket. Mange vil føle en viss trygghet i å gjøre dette sammen med en tannlege, men det er absolutt ikke en nødvendighet. Det er alltid lurt å undersøke hva man bør gjøre før man bleker. Det gjelder uansett om det er hjemmebleking eller bleking hos en tannlege.